getuigenissen

scroll

Mieke
over

Mieke Van Den Ouweland (1969) is een creatieve flapuit met West-Vlaamse roots. Tijdens haar grafische en kunstopleiding verloor ze haar hart aan Gent… en bleef er hangen.


De voorbije 20 jaar creëerde ze samen met copywriters, drukkers, fotografen, webdesigners en andere uiterst bekwame vakmensen de communicatie en concepten voor grote en kleine opdrachtgevers. Zowel de stilste yogaplek als de luidste concertzaal communiceerden met meer impact dankzij haar visuele concepten en creaties.

Mieke ontwierp onder meer de concertaffiches van Clouseau, Natalia, Night of the Proms en verzorgde de visuele communicatie van Het Sportpaleis. Ze lay-out de boeken van Compact Publishing en de catalogussen, productfolders en bedrijfscommunicatie van ArtSound. Verder werkt ze voor Uilenspel, House of Music, Vicre, Yoga on Call, Opvangcentra voor vogels en wilde dieren, Nefab, Strongmulti,…

Creatief is Mieke 24/7, ook in haar vrije tijd. In een vorig leven trof je haar regelmatig ‘s avonds laat aan op het podium van een stand-upcomedycafe. Nu tekent en fotografeert ze. (check zeker haar werk op www.miekevandenouweland.com)

Mieke, haar partner én hun kat reizen graag met de camper (jaja, een reizende kat). Ze heeft een zwak voor eten (knabbels genoemd), humor, kunst,.. en is vrijwilliger bij het Opvangcentrum voor vogels en wilde dieren.

Vandaag bundelt ze haar ervaringen als vormgeefster en grafische creatieveling met expertise in brainstormen. Mieke speelt complexloos met ideeën en inspireert managers, starters, CEO’s, consultants binnen grote en kleine organisaties.

Ik werk graag samen met Mieke. 
Ze maakte de boeken van Compact Publishing tot visuele parels.
Als creatieve bom lost ze het ene na het andere idee. Heerlijk om dan samen het beste te selecteren.
­­Deadlines en afspraken zijn heilig voor Mieke, wat redelijk uniek is in de grafische wereld.

Hans Hermans
freelance business journalist

Mieke, prikkelt je. Met ogenschijnlijk ver gezochte associaties zet ze een creatief denkproces in gang. Nadien toetst ze de uitkomst aan de leefwereld van de doelgroep, waar ze zich moeiteloos in inleeft. Mieke is niet vies van een guerilla aanpak, maar net dat zorgt voor een spitante oplossing. ze wrikt vastgelopen ideeën los, of brengt er nieuwe aan. Tijdens en na de kantooruren. Samenzitten met Mieke vraagt een inspanning, maar brengt je in één klap een straat verder op weg naar je einddoel. Mieke is niet groot, maar kan groots uitpakken.

Bingé Michaël
Managing Partner at House of Music